
به گزارش کارنا، قیمت خودرو همواره از موضوعات چالش برانگیز اقتصاد کشور بوده که با حساسیت زیادی از سوی مردم دنبال میشود.
از یک طرف قیمت گذاری دستوری و زیان ناشی از آن موجب اعتراض خودروسازان به نحوه قیمت گذاری خودرو شده و از طرف دیگر قیمت بالای خودروهای داخلی در مقایسه با کیفیت نه چندان مطلوب آنها نارضایتی مصرف کنندگان از صنعت خودرو کشور را به همراه داشته است.
در شرایطی که بازار خودرو با رکود سنگینی مواجه است و کمتر خریداری برای خرید خودرو مراجعه می کند، درخواست افزایش قیمت خودرو از سوی خودروسازان آن هم بر اساس بهای تمام شده این روزها به صدر اخبار رسانه ها تبدیل شده است.
چند ماه پیش بود که دبیر انجمن خودروسازان، در نامهای به معاون اول رئیسجمهور خواستار افزایش ۸۰ درصدی قیمت کارخانهای خودروهای داخلی شد. به گفته وی این افزایش قیمت تنها هزینههای تولید را پوشش میدهد.
دبیر انجمن خودروسازان ایران در این نامه تاکید کرده است که ایرانخودرو و سایپا ماهانه حداقل 2 هزار میلیارد تومان زیان می دهند و بدهی آنها به قطعهسازان از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان فراتر رفته است.
همچنین اظهارات اخیر مدیران جدید ایران خودرو مبنی بر درخواست افزایش قیمت ماهانه محصولات از سازمان حمایت نشان می دهد خودروسازان این بار علاوه بر اعلام قیمتهای جدید به دنبال تغییر شیوه قیمتگذاری و همچنین تغییرات ماهانه آن هستند.
اما در این خصوص که بازار خودرو کشش افزایش قیمت و اعلام قیمت جدید محصولات خودروسازان را دارد، با سعید موتمنی، رییس پیشین اتحادیه نمایشگاه داران خودرو تهران به گفتگو پرداختیم.
موتمنی معتقد است در شرایطی که بازار خودرو در رکود مطلق است و قدرت مشتریان برای خرید خودرو کاهش یافته است، بازار خودرو کشش افزایش بیش از نرخ های فعلی را نخواهد داشت.
وی در گفتگو با خبرنگار کارنا افزود: در حال حاضر نیز اغلب مشتریان بازار خودرو افرادی هستند که یا خودروی خود را فروخته و تبدیل به احسن کرده و یا به دلیل نیاز مالی خودروی خود را فروخته و خودروی ارزان تری را خریداری میکنند.
وی با بیان اینکه اکنون تقاضا برای خودروهای زیر یک میلیارد تومان بیش از خودروهای لوکس و گران قیمت است، تصریح کرد: متاسفانه مشتریان بازار به دلیل کاهش قدرت خرید، امکان خرید خودروهای بالای یک میلیارد تومان را ندارند.
این فعال بازار خودرو یادآور شد: از طرف دیگر هر کالایی قیمت تمام شده ای دارد و با رشد هزینه های تولید، قیمت تمام شده خودرو نیز بالا می رود و خودروساز نمی تواند با زیان تولید کند.
موتمنی تاکید کرد: اقدامی که دولت باید برای کاهش قیمت خودرو و حفظ منافع تولیدکننده و مصرف کننده انجام دهد، واردات گسترده خودرو توسط اشخاص حقیقی و حقوقی است چراکه ضمن ایجاد رقابت در صنعت خودرو به رشد عرضه و کاهش قیمتها در بازار کمک خواهد کرد.
اما اینکه با افزایش بهای محصولات خودروسازان ، بازار چه واکنشی به جهش قیمت خودرو خواهد داشت، سؤالی است که باید پاسخ آن را به تصمیم دولت و نهادهای نظارتی نسبت شیوه قیمت گذاری خودرو در سال آینده موکول کرد.
ارسال نظر